Yaxşı fol turşusu təchizatçıları
Yaşıl salat, tərəvəz (məsələn, brokoli), pomidor, kartof, yumurta, ət və bütün taxıl məhsullarında bol fol turşusu var. Amma fol turşusu çox həssasdır, istilik, işıq və oksigenlə demək olar ki, tamamilə məhv olur və heç bir səmərə vermir. Hamiləlik zamanı fol turşusunun qida ilə alınması demək olar ki, mümkün deyil. Beləliklə, hamilə qadın gündəlik artan fol turşusu təlabatına tam cavab vermək üçün təxminən 20 kq brokkoli yeməlidir.
Buna görə, bu həssas həyat mərhələsində, zəngin qidalar və xüsusi xiyar əlavəli qidalar ana və uşaq üçün çox vacibdir. Bundan əlavə, xüsusilə əkiz və ya bir neçə körpə yolda olduqda və ya ardıcıl hamiləliklərdə orqanizm fol turşunu çox tez-tez istifadə edir. Bununla belə, yalnız hamiləlik dövründə kifayət qədər fol turşusu qəbul etmək deyil, ondan əvvəl də bədəni bu vitaminlə zənginləşdirmək lazımdır!
Uşaq arzusunda olan qadınlar üçün hamiləliyə hazırlanmadan əvvəl kifayət qədər fol turşusu vitamini qəbul etmək vacibdir!
Vitaminin çatışmamazlığı əlaməti
Fol turşusu çatışmazlığı sizi yorğun və zəif edir. Extremal hallarda (məsələn, "bölünmüş onurğa") uşaq anormal inkişaf edə bilər. Bunun da səbəbi sinir borusunn bağlanmasıdır. Əlavə mümkün nəticələr dodaq və damak boşluqlarının olmasıdır. Buna görə fol turşusu embrional mərhələdə (yəni hamiləliyin ilk üç ayında) xüsusilə vacibdir.